Ben je een fanatieke sporter? Dan is het verstandig om goed op je eiwitinname te letten. We raden aan om na het trainen iets eiwitrijks te eten of te drinken. Hierbij kun je denken aan een eiwitreep, die je ook makkelijk kunt meenemen! Tegenwoordig kun je deze repen overal kant-en-klaar kopen, maar je kunt ze ook heel gemakkelijk zelf maken!

Ingrediënten (7-8 repen)
○ 210 gram havermout
○ 2 eetlepels cacaopoeder
○ 30 gram rozijnen
○ 40 gram gestampte walnoten
○ 140 gram 100% pindakaas
○ 140 ml water

Bereidingswijze
○ Begin met het fijnhakken van de walnoten en meng dit samen met de andere droge ingrediënten door elkaar. Voeg daarna het water en de pindakaas toe en meng het nogmaals goed door elkaar.
○ Pak nu een plastic bakje of broodtrommel en druk het mengsel in het bakje.
○ Dek het bakje af en laat het ongeveer 2 uur in de vriezer liggen.
○ Haal het bakje eruit en snijd het in 7-8 gelijke repen.

Tips
○ Wil je het nog wat zoeter maken? Gebruik dan een zoetstof, zoals Natrena. Je kunt ook honing gebruiken, maar houd er dan wel rekening mee dat dit alsnog suikers levert.
○ Wil je het nog eiwitrijker maken? Voeg er dan nog ong. 100 gram eiwitpoeder aan toe. Houd er dan wel rekening mee dat je dan ongeveer 20 gram minder havermout moet gebruiken.
○ Je kunt de repen in de koelkast bewaren. Als je heel veel in een keer maakt kun je ook een deel in de vriezer bewaren en een deel in de koelkast.

Eet smakelijk!