..Leeyèn Harteveld.

Wie ben ik?

Ik ben Leeyèn Harteveld, 25 jaar en kom uit Zoetermeer. Al sinds mijn jeugd ben ik actief en heb altijd veel verschillende sporten gedaan. Uiteindelijk beoefen ik nu al 14 jaar de sport langebaanschaatsen, wat ik nog steeds erg leuk vind om te doen!

Voor de liefde en de sport ben ik verhuisd naar Groningen. Nu ben ik sinds kort werkzaam als diëtist bij Topdiëtisten in Groningen!

Gezien mijn leven als langebaanschaatser, mijn baan en interesse in voeding, vind ik het leuk om jonge sporters in dit (soms wel lastige) traject te kunnen helpen!

Mijn dag

Mijn dagen zijn best vergelijkbaar met elkaar. Dit komt, omdat ik al een lange tijd aan topsport doe en mede daarom veel regelmaat nodig heb.

Ik begin de dag met een schaaltje havermout met sojamelk, appel en kaneel. Ik gebruik sojamelk in verband met mijn koemelkeiwitallergie!

Daarnaast mag zeker de kop koffie niet ontbreken, zo begint de dag altijd goed!

Daarna heb ik vaak mijn eerste training van de dag.

Tijdens de lunch probeer ik altijd al wat groenten voor de dag binnen te krijgen en eet ik heel gevarieerd. Vaak zijn het 4-5 volkoren boterhammen belegd met met kipfilet, avocado en sla. Maar ik maak ook wel eens een salade en vul deze aan met koolhydraten en eiwitten door rauwkost, kip of tonijn en quinoa hieraan toe te voegen.

Wat ik na de lunch vaak lekker vind om te maken is een dalgona koffie. Dit komt uit Zuid- Korea en wordt ook wel ‘fluffy koffie’ genoemd. Soms met een stukje pure chocolade, heerlijk!

Tussen de lunch en het avondeten heb ik vaak mijn tweede training van de dag. Voor deze training zorg ik er altijd voor dat ik voldoende koolhydraten neem. Dit is vaak in de vorm van een sportreep en isotone sportdrank. Deze drink ik ook tijdens mijn training, om zo goed mijn energie aan te vullen.

Vaak zorg ik ervoor dat ik snel na mijn training kan eten en dit voldoende eiwitten en koolhydraten bevat. Ik eet altijd heel gevarieerd en houd vooral van Indisch eten, omdat dit sinds kleins af aan al aan mij voorgeschoteld wordt. Maar ‘s winters kan je mij ook blij maken met een lekkere stamppot. Tijdens deze maaltijden zorg ik er altijd voor dat ik veel groenten eet. Gelukkig vind ik dit ook erg lekker! Mijn gerechten bevatten vaak minimaal 250 gram groenten en varieer graag in vlees, vis of vegetarisch.

Quote

“Difficult roads often leed to beautiful destinations”

Bedankt voor het lezen en tot de volgende blog.